Som uppvuxen i Rörum på Österlen har naturen alltid varit en självklarhet och under de senaste åren har jag skrivit mer och mer om natur- och utomhusupplevelser. När jag lärde känna naturvägledaren och vandringsguiden Kenneth Joelsson för några år sedan föll en massa bitar på plats. Utan att vi riktigt hann räkna ut hur var vi plötsligt i full fart med att planera och skriva en guidebok om Skåneleden – den första mer heltäckande sedan tidigt 1980-tal. Vandra Skåneleden kom ut våren 2015, har sålt i över 4.000 exemplar och har i dagsläget drygt 9.000 följare på Facebook. Den kom på engelska våren 2016 och följdes upp med appen Vandra i Skåne. Hösten 2018 gav vi ut en jubileumsbok inför Skåneledens 40-årsdag, finansierad av Region Skånes miljövårdsfond. Våren 2019 kommer ytterligare en bok, Trollskog och älvdans beskriver gåtfulla platser som ligger utmed vandringsleder i Skåne.

Just nu har vi minst fem-sex böcker till i vår pipeline – det gäller bara att hitta tid och finansiering.

 

FÖLJ MED PÅ EN VANDRING

Planer finns på att eventuellt börja ordna egna vandringsarrangemang så småningom. Min författarpartner Kenneth Joelsson gör redan detta i sitt företag Mindtrekking och åker även på vandringsresor till europeiska bergsområden med jämna mellanrum.

 

 

 

HÄR HITTAR DU GUIDEBOKEN

Vandra Skåneleden säljs i bokhandeln, i nätbokhandeln, på Calazos hemsida, i Naturkompaniets butiker, på naturum i Skåne, på turistbyråer, B&B, kafeér och vandrarhem, samt på museer som till exempel Malmö Konsthall, Österlens Museum och Regionmuseet, m.fl.